Σάββατο, Αυγούστου 05, 2006

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΦΥΤΙΚΩΝ ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΩΝ

Choline Complex : Ανήκει στην οικογένεια των υδατοδιαλυτών βιταμινών του συμπλέγματος Β'. Αποτελεί μέρος της μοριακής δομής των φωσφολιπιδίων και σχετίζεται με την κινητοποίηση του λίπους στο σώμα

Inositol : Είναι βιταμίνη που βρίσκεται στα φρούτα, στα λαχανικά, στα δημητριακά, κτλ. Θεωρείται σημαντικός παράγων στο μεταβολισμό του λίπους και της χοληστερόλης και ελλατώνει το περίσσιο λίπος που είναι αποθηκευμένο στο σώμα .

Methionine : Είναι ένα απο τα δέκα ουσιώδη αμινοξέα (παράγει πολλούς τύπους πρωτεινών) και είναι απαραίτητη για το φυσιολογικό μεταβολισμό και την ανάπτυξη .

Betaine HCL : Βοηθά το ήπαρ να μεταβολίζει τα λίπη. Προστατεύει το καρδιαγγειακό, γιατί μειώνει τα επίπεδα της ομοκυστε'ί'νης στο αίμα, η οποία είναι ένα τοξικό προ'ί'όν που προέρχεται από το μεταβολισμό των αμινοξέων και προκαλεί αθηροσκλήρωση και οστεοπόρωση.

Vitamin B6 (πυριδοξίνη) : Είναι απαραίτητη για το μεταβολισμό των πρωτε'ι'νών. Είναι επίσης απαραίτητη για τη μετατροπή της τρυπτοφάνης σε νιασίνη, αλλά και τη μετατροπή του λινολε'ι'κού οξέος σε αραχιδονικό οξύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: