Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2006

ΕΙΜΑΙ ΟΣΟ 'Η ΟΤΙ ΤΡΩΩ?

Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν δίαιτα στις μέρες μας. Όμως αντί να διατηρούν τα κιλά που χάνουν, δυστυχώς τα ξαναπερνούν και με το παραπάνω. Η παχυσαρκία θα είναι η μεγάλη επιδημία του 21ου αιώνα προειδοποιεί ο καθηγητής κ Κ.ΦΙΣΛΕΡ από το ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ και εξηγεί….
«Παρότι σήμερα τρώμε λιγότερο, πολύ λιγότερο , εξακολουθούμε να τρώμε λίγο περισσότερο απ όσο χρειαζόμαστε. Παίρνουμε κατά ένα τρίτο λιγότερες θερμίδες απ όσες παίρναμε πριν από 100 χρόνια
Παχαίνουμε διοτι, αν και τρώμε λιγότερο, περισσεύουν κάποιες ελάχιστες θερμίδες και αυτές αποθηκεύονται ως λίπος.»
Οι θερμίδες αυτές περισσεύουν γιατί απλούστατα κινούμαστε ελάχιστα και δεν τις καιμε. Ουσιαστικα έχουμε διαταράξει το ισοζύγιο άσκησης και διατροφής. Τρωμε περισσότερο απ όσο μας επιτρέπει να κάψουμε ο σύγχρονος τρόπος ζωής. Ο κ .Κ.ΒΕΝΓΚΕΛ , καθηγητής ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ επισημαίνει ότι..
«Έρευνες της παγκόσμιας οργάνωσης υγείας δείχνουν ότι οι άνθρωποι σήμερα κινούνται ελάχιστα. Πριν από 50 χρόνια έπρεπε να διανύσουν ένα μαραθώνιο κάθε εβδομάδα. Στις μέρες μας είναι δύσκολο ακόμη και να περπατήσεις γιατί όλα έχουν φτιαχτεί για να μας υπηρετούν. Μπαίνουμε στο ασανσέρ και μετά στο αυτοκίνητο, καθόμαστε ώρες στο γραφείο, γυρίζουμε σπίτι και πιάνουμε το τηλεκοντρόλ. Δεν χρησιμοποιούμε το σώμα μας πια!.»
Είμαστε όσο και όχι απαραίτητα ότι τρώμε λένε τώρα οι ερευνητές που τονίζουν ότι για να χάσουμε η να μείνουμε σταθεροί στο βάρος μας θα πρέπει ή να περιορίσουμε τις ποσότητες ή να σηκωθούμε από τον καναπέ, όσο είναι ακόμη καιρός.
Όπως τονιζει η κα Α.ΓΙΟΥΝΓΚ διε/τρια ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΥΜ/ΛΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για τα ΤΡΟΦΙΜΑ…
«Το ζητούμενο είναι να μην μένουμε μόνο στη σύνθεση του φαγητού, αλλά και στην ποσότητα που καταναλώνουμε. Αν γίνει αυτό μπορεί να τρώει κάποιος και φαγητά με πολλές θερμίδες αλλά όχι κάθε μέρα. Για παράδειγμα αν την μια μέρα φάω φαγητό πλούσιο σε λιπαρά η ζάχαρη , την επόμενη μπορώ να τραφώ μόνο με σαλάτες και φρούτα»
Για να ισορροπήσει λοιπόν η ζυγαριά ας θυμηθούμε το μέτρο που αποτελεί σημείο αναφοράς και στο ζήτημα της παχυσαρκίας. Καλό είναι επίσης να μην ξεχνούμε ότι όσοι άνθρωποι τρώνε μόνοι τους συνήθως τρώνε περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: