Κυριακή, Ιουνίου 11, 2006

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Oι γιορτές πέρασαν. Τα απομεινάρια των πρόσφατων καταχρήσεων στον οργανισμό μας ,μάλλον εξακολουθούν να μας συντροφεύουν. Και τώρα? Με ποιον τρόπο θα επανέλθουμε στους φυσιολογικούς μας ρυθμούς?
Την αναγκαιότητα να επιστρέψουμε ξανά στους πρωτύτερους ρυθμούς μας, «κουρδίζοντας» σωστά το βιολογικό μας ρόλοι.. Συγκεκριμένα, προέχει να επανακαθιερωσουμε μικρά και συχνά γεύματα, σωστό ύπνο ,και –όσο είναι δυνατό- αποχή από το αλκοόλ. Άλλωστε αν προσαρμοστεί ο οργανισμός μας στις ανάγκες της καθημερινότητας, θα είναι ευκολότερο να προσαρμοστεί και ο ψυχισμός μας, εν συνεχεία.
Ολική επαναφορά λοιπόν για το βιολογικό μας ρόλοι. Ας καθιερώσουμε ,όπως είπαμε-ξανά συγκεκριμένες ώρες ύπνου και πρωινού ξυπνήματος, τακτικά γεύματα, και φυσική άσκηση. Έτσι θα βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να προσαρμοστεί ξανά στις ανάγκες της καθημερινότητας.
Μήπως όμως η χρονική συγκυρία ενδείκνυται για να πραγματοποιήσουμε ακριβέστερα την κατάσταση της υγείας μας ,μετά από την χαλάρωση των αργιών?
Προτείνεται να πραγματοποιήσουμε κάποιες γενικές ,αιματολογικές και ουρολογικές εξετάσεις, Έτσι θα προσδιορίσουμε –όχι μόνο τις τιμές αιματοκρίτη, χοληστερίνης, κλπ, - αλλά και την κατάσταση βασικών ,ζωτικών μας οργάνων – όπως το ήπαρ και οι νεφροί μας.
Νέος χρόνος λοιπόν, αλλά και νέο ξεκίνημα για την υγεία και τη διάθεση μας .
Και ας μη νοσταλγούμε τα γιορτινά γλέντια.
Άλλωστε, και αυτά αποτελούν απλά το πρόσχημα για να έρθουμε πιο κοντά στους γύρω μας.
Και αυτό μπορούμε να το κάνουμε άφοβα, 12 μήνες το χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: