Κυριακή, Ιουνίου 11, 2006

ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΙΛΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ

Τη χαλάρωση των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, διαδέχεται ο πανικός για αδυνάτισμα. Τότε είναι που καταφεύγουμε όλοι σε κάποια απ’ τις αμφιλεγόμενες δίαιτες εξπρές προσδοκώντας σε εύκολη και κυρίως σύντομη απώλεια κιλών. Ο Ενδοκρινολόγος κ. Ανδρέας Θωμόπουλος επισημαίνει ότι δεν πρέπει να προσδοκούμε σε απώλεια βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Άλλωστε το πρώτο που είναι να βάλουμε στο μυαλό μας είναι να χάσουμε τα κιλά σωστά και υγιεινά χωρίς να βάζουμε την υγεία μας σε κίνδυνο», συμπληρώνει.
Απευθυνθήκαμε στον Γενικό Χειρουργό, κ. Σταύρο Καραγκόζη, ειδικευμένο σε θέματα παχυσαρκίας. Τον ρωτήσαμε ποιες είναι οι αισθητικές επιπλοκές μιας ταχείας απώλειας κιλών και μας απάντησε ότι το γρήγορο αδυνάτισμα ενδεχομένως συνοδεύεται και από μεγάλη χαλάρωση στο δέρμα, ιδίως όταν μιλάμε για μεγάλη απώλεια βάρους. Εκτός αυτών όμως θέτουμε και την υγεία μας σε κίνδυνο.
Για να δούμε λοιπόν αποτελέσματα στο σώμα μας, η Σύμβουλος Διατροφής κα. Αγγελική Μπένου επισημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε γλυκά, να αρχίσουμε να περπατάμε, να πίνουμε τουλάχιστον ενάμιση λίτρο νερού ημερησίως, να ελαττώσουμε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, να τρώμε αρκετά μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα, να προγραμματίζουμε εβδομαδιαίο διατροφολόγιο, να περιορίσουμε τις λιπαρές τροφές καθώς και τις ιδιαίτερα αλμυρές.
Για να μη διαιωνίζουμε λοιπόν το πρόβλημα με λύσεις ακατάλληλες, ας επισκεφθούμε έναν ειδικό, ο οποίος θα προσαρμόσει το καθημερινό διαιτολόγιο στις ανάγκες μας προκειμένου να ξαναβρούμε τη χαμένη μας σιλουέτα. Άλλωστε μην ξεχνάτε, το καλοκαίρι δεν είναι τόσο μακριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: