Σάββατο, Ιουνίου 10, 2006

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Τα παραδοσιακά εδέσματα και γλυκίσματα των γιορτών μας παρέσυραν σε υπερβολές και καταχρήσεις και ό,τι κυρίως μας άφησαν είναι περιττά κιλά. Το γιορτινό τραπέζι είναι πλούσιο σε λιπαρά και υδατάνθρακες, ενώ πολύ συχνή είναι και η κατανάλωση αλκοόλ. Όλα αυτά είναι που μας ‘φορτώνουν’ με περιττά κιλά.
Κατά τη διάρκεια των εορτών παίρνουμε κατά μέσο όρο τρία έως τέσσερα κιλά. Για την απώλειά τους, χρειάζεται να προσφέρουμε στον οργανισμό μας την απαραίτητη αποτοξίνωση, ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή με πολλά φρούτα και λαχανικά, αρκετές πρωτεΐνες, ελάχιστα γλυκά και αλάτι και πολύ νερό. Ωστόσο, καλό είναι να επισκεφθούμε ένα διαιτολόγο ή κάποιον ειδικό γιατρό που ασχολείται με τη διατροφή προκειμένου να ακολουθήσουμε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής. Όπως, μάλιστα, στο ιατρείο μπορούμε να κάνουμε κι ένα τεστ των τροφών που τοξινώνουν τον οργανισμό μας και προκαλούν διάφορα συμπτώματα όπως φουσκώματα και πονοκεφάλους.
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η αεροβική γυμναστική, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο, βοηθά να χάσουμε το κιλά των εορτών. Προειδοποιούν, ωστόσο, για μια ακόμη φορά ότι οι εξαντλητικές δίαιτες δημιουργούν περαιτέρω προβλήματα, αφού, «οι υπερβολικές δίαιτες ‘καταστρέφουν’ τον μεταβολισμό μας. Όσο κακό είναι να τρώμε πολύ τόσο κακό είναι και το να μην τρώμε καθόλου. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να χάσουμε τα κιλά αργά και σταδιακά, χωρίς να καταφεύγουμε σε εξαντλητικές δίαιτες».
Οπλιστείτε, λοιπόν, με υπομονή και επιμονή και θυμηθείτε ότι αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος για να μην πολλαπλασιαστούν τα κιλά των εορτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: